Det går framåt för Partiet Vändpunkt. Vi växer i medlemsantal och har möten runt om i landet. Men om vi ska ha en chans att få mandat i EU-parlamentet behöver vi synas ännu mer i lokala media, på gator och torg och på nätet. Varje medlem behövs i detta arbete. Här kommer ett antal förslag på vad du kan göra för att ge vår politik större chans att genomföras. Välj och vraka ur listan, ingen ansträngning är för liten för att räknas.

Möten

Hjälp till att ordna ett offentligt möte på din ort. Kontakta oss om du vill hjälpa till att ta emot Kitty, Valter, Max eller annan kandidat på din ort. Är det redan ett möte planerat på din ort, gå på det och lyssna. Eller hjälp till genom att visa folk vägen in, välkomna dem eller servera fika.

Vi behöver också boka in oss på debatter på gymnasieskolor och folkhögskolor, hjälp oss att hålla utkik efter dem.

Sociala media

Kitty, Carl, Eddie och Magnus planerar.

Följer du våra konton på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube? Det är en bra och enkel start. Nästa lilla steg är att bara gilla det vi lägger ut. En liten knapptryckning som kan kännas fjuttig men så som spridningsfunktionerna ser ut hjälper det en hel del. Ännu mer hjälper det om du kommenterar något, även om det bara är ett hejarop, eller till och med delar eller retweetar inlägget. Känner du någon som borde skulle kunna vara intresserad av det vi skriver, pinga dem i kommentarsfältet.

Vill du hjälpa till ännu mer? Skriv om oss i ditt eget flöde, och/eller i olika Facebookgrupper du gillar. Finns det en grupp för vad som händer på din hemort? Finns det lokala föreningar med överlappande syften på din ort? Vi behöver nå ut utanför vår egen bubbla! Bjud in dina vänner till våra evenemang! Både på Facebook och personligen. Kanske en kompis är nyfiken på att följa med?

Ta ditt engagemang ännu längre? Gå med i vår Facebook-grupp för Sociala Hjältar och peppa varandra med idéer. Du kan också lägga till en profilram på din profilbild på Facebook eller använda en ram för stories.

Bidra med pengar

Vi har en vision för framtiden och viljan är stor – men resurserna små. Vi har inga stora företag som sponsrar oss. Vi får inte tiotals miljoner i partistöd som riksdagens partier. Vi har kort och gott bara våra medlemmar och sympatisörer. Vi kan aldrig lägga 100 miljoner på en valrörelse – men kanske kan vi få ihop till 1?

För de pengar vi samlat in hittills har vi köpt valsedlar, fixat en hemsida och arvoderat en person för att sköta all medlemshantering. Men för att kunna göra en bra valkampanj är det uppenbart att vi behöver mer pengar. Vi kommer inte betala för någon dyr tv-reklam – men vi vill kunna turnera runt i hela landet och prata om vår politik. Vi vill kunna trycka upp valmaterial, ordna bokbord, ha valstugor, arvodera fler personer som kan arbeta heltid med valplanering, medlemshantering och administration, skaffa banderoller, annonsera i lokalpress och sociala medier, med mera.

Här kan du se hur du eller andra kan bidra ekonomiskt.

Politikutveckling

Vill du påverka hur vår politik ska se ut? Gå med i vårt medlemsforum på Discord (inloggningsförfarande har gått ut via medlemsmejl).

Insändare

Skriv insändare till lokala media. Vi kan hjälpa till med tips på vad du kan skriva och mer information har gått ut i våra nyhetsbrev.

När vi gör debattartiklar har vi ambitionen att även göra kortversioner som kan skicka in som insändare.  Se exempel nedan. Mallarna funkar rakt av men du kan också lägga till någon egen personlig reflexion. Du lägger till ditt eget namn och bostadsort och skickar till din lokaltidning

Vill du vara med och göra Partiet Vändpunkt känt, anmäl dig gärna till oss så får du insändarunderlag regelbundet. Maila till kontakt(snabela)partietvandpunkt.se för att få del av mallarna.

EXEMPEL: Äntligen en röst för landsbygden! Det nya Partiet Vändpunkt vill skapa statliga servicekontor på 1 000 orter i hela landet. Där ska det finnas tillgång till polis, arbetsförmedling, försäkringskassa och andra statliga verksamheter. Detta är något helt annat än regeringens politik som just nu slår hårt t ex nedläggning av Arbetsförmedlingen på över 130 platser! Jag hoppas detta nya parti kan få många röster i EU -valet – det kan sätta press på de etablerade partierna att byta politik. Dags för en Vändpunkt!
Kalle Olsson, Karlskoga

Kampanjmaterial

Du hittar material här och även i butiken.

Andra idéer?

Har du fler idéer på hur du kan driva kampanjen framåt? Sätt igång! Behöver du vår hjälp så tveka inte att höra av dig till kontakt(snabela)partietvandpunkt.se