PV stödjer FFFs upprop!

Fridays For Future har skapat ett upprop som gick ut brett i samband med deras demonstration fredagen 3e Juni. Uppropet (finns på länk nedan) har tre huvudpunkter:

  1. Behandla klimatkrisen som den kris den är.
  2. Säkerställ rättvisa.
  3. Stärk demokratin.

Som förslag på hur Sverige skall arbeta med detta ställer Fridays For Future bl.a. krav på att mål för minskade utsläpp skall följas upp på årlig basis. Uppropet trycker också på vikten att stärka urfolkens rättigheter, i Sverige att stärka Samernas position genom att bla inte röra naturtillgångar i Sapmí utan samernas tillstånd.

Vi i Partiet Vändpunkt ställer oss bakom detta upprop och ser de frågor som lyfts i detta som en nödvändighet för en trygg framtid för alla, såväl i Sverige som globalt. Vi lever på en ändlig planet och måste en gång för alla ställa om vårt ekonomiska system så det är anpassat efter våra faktiska tillgångar och ger möjlighet för både djur, natur och människor att inte bara överleva utan leva och må bra. I vårt partiprogram kan du läsa mer om hur vi vill ställa om ekonomin, främja social rättvisa och alla människors lika värde samt vårda djur och natur.